Відбулось чергове засідання колегії райдержадміністрації

Відбулось чергове засідання колегії райдержадміністрації

Під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Петра Синчака, відбулася колегія райдержадміністрації. В роботі колегії взяли участь голова районної ради Микола Кльоц, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, сільські голови.

Про підсумки економічного і соціального розвитку району доповіла начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та житлово-комунального господарства районної державної адміністрації Олена Кривошея, де зазначила, що Жашківський район в комплексній оцінці соціально-економічного розвитку районів області за 9 місяців 2014 року посів загальне 4 місце.

Про підсумки виконання місцевих бюджетів району поінформувала начальник фінансового управління райдержадміністрації Галина Загребельна та наголосила, що за підсумками роботи 9 місяців 2014 року до загального та спеціального фондів місцевих бюджетів району мобілізовано 42856.9 тис. грн. доходів (без трансфертів). Виконання затверджених радами завдань забезпечено на 113,9 відс., понад план надійшло 5214.6 тис. грн. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження збільшились на 5,4 відс. (+ 2208.6 тис. грн.). За цим показником район посідає 7 місце у обласному рейтингу. (Середньообласний показник становить 101,4 відс.).

Станом на 1 жовтня 2014 року затверджене завдання з надходжень до загального фонду місцевих бюджетів району виконане на 109,0 відс. При плані 31045,7 тис. грн. мобілізовано 33838,6 тис. грн. власних та закріплених доходів , понад план отримано 2792,9 тис. грн. Темп росту надходжень до відповідного періоду минулого року становить 101,4 відс.

Районний бюджет виконаний на 107,8 відс., міський – на 104,0 відс., сільські бюджети в цілому на 113,4 відс.

Нижче середньорайонного показника за рівнем виконання затверджених завдань 9 місяців мають даний показник Охматівська сільська рада – 100,0 відс., Нагірнянська сільська рада – 100,0 відс., Острожанська сільська рада – 100,8 відс., Марійківська сільська рада – 100,6 відс., Тихохутірська сільська рада – 102,8 відс..

Рівень виконання доходів загального фонду місцевих бюджетів району до річних затверджених завдань станом на 01.10.2014 року становить 71,9 відс. Нижче середньорайонного показника мають даний показник Червонокутська сільська рада 50,6 відс., Вільшанська – 61,2 відс., Нагірнянська – 63,6 відс., Острожанська – 65,6 відс. та Охматівська – 66,3 відс.

Про завершення проведення комплексу осінньо-польових робіт у господарствах району, оранку зябу під урожай 2015 року, придбання та використання мінеральних добрив, засобів захисту рослин для проведення сільськогосподарських робіт, поінформувала начальник управління агропромислового розвитку районної державної адміністрації Валентина Троян та зазначила, що на даний час управління агропромислового розвитку контролює одне із основних питань – завершення комплексу осінньо-польових робіт в господарствах району та догляд за посівами озимих культур. Збирання врожаю – найвідповідальніший період у виробничій діяльності будь-якого сільськогосподарського підприємства, оскільки від організації проведення збиральних робіт значною мірою залежить ефективність господарської діяльності кожного підприємства.

Управлінням агропромислового розвитку у 2014 році було проведено ряд заходів по забезпеченню вчасного проведення комплексу весняно-польових та осінньо-польових робіт.

На проведення всіх сільськогосподарських робіт за кожним господарством було закріплено спеціалістів служб району, які на постійному контролі тримали хід проведення робіт у кожному господарстві. Оперативно вирішувались питання забезпечення підприємств матеріально – технічними засобами при виконанні основних технологічних операцій.

Про стан виконавської дисципліни в районній державній адміністрації інформувала завідувач сектору контролю апарату районної державної адміністрації Інеса Цимбал.

Про стан кадрової роботи в структурних підрозділах райдержадміністрації, виконання законодавчих та нормативно-правових актів з питань реалізації державної кадрової політики, дієвість затвердженого кадрового резерву ознайомила начальник відділу організаційно-кадрової роботи апарату районної державної адміністрації Ірина Ментей.

Про роботу із зверненнями громадян в управлінні агропромислового розвитку райдержадміністрації доповіла головний спеціаліст загального відділу апарату районної державної адміністрації Ірина Вансович.

Після розгляду питань були прийняті рішення та надано відповідні доручення першого заступника голови райдержадміністрації.

Джерело: Жашківська районна державна адміністрація

Написати коментар