Закрили школу і покинули напризволяще вчителів

У селі Червоний Кут на Жашківщині перед першим вересня закрили школу і залишили на вулиці вчителів.
Голова села каже, що це сумна необхідність, бо в селі дві школи і утримувати їх одночасно нереально. А у відділі освіти запевняють: за два дні всіх устигнуть працевлаштувати, а дітей до нового закладу возитиме автобус. От тільки радіти обіцянкам ніхто не квапиться.

Приміром, двадцять років Галина Волинець викладає хімію, біологію, географію, веде низку гуртків і навіть свою методику уроків вигадала, але тепер пакує речі. Її школа №2 завтра закривається, а в іншій школі такі вчителі вже є.

Вже майже екс–директорка дивується: сільська громада при злитті двох шкіл віддала перевагу старшій. Так, вона ближче до центру, але найменша. Мовляв, у тій школі немає навіть актового залу. У п’ятницю підтримати вчителів прийшли батьки і діти. Їм до нової школи не тільки звикати, але й ходити три кілометри.

Голова сільради каже, що два заклади на порожнє село тримати недоцільно. А ходити, туди чи туди – однаково. Тільки у старій школі дітей більше – вісімдесят проти сорока, тому вона перемогла. В райвідділі освіти запевняють, що одинадцятьох звільнених вчителів вже розподілили в сусідню школу і сусідні села. І навіть автобус прорахували, щоб було зручно і вчасно.

Аж раптом розкривається ще один факт. Вчителі посоромилися скаржитися, але головна освітянка каже, що колектив школи №1 не бажає бачити конкурентів, бо ті відберуть години, тобто зарплати. Якщо у новому колективі їх не приймуть, то звільнені вчителі обіцяють провести перше вересня у своїй школі – №2, попри те, що в райвно це називають порушенням.

Джерело: Прес-центр

Написати коментар